KRANIOSAKRAALI TERAPIA

BIODYNAAMINEN - BIOMEKAANINEN

LEMPEÄ JA VAIKUTTAVA ELÄMYS

KRANIOSAKRAALITERAPIA

Kraniosakraaliterapiaa olen opiskellut kahta eri suuntausta.

Biodynaaminen kraniosakraaliterapia on syvällinen, kaikilla olemuksen tasoilla toimiva hoito. Se vaikuttaa kehon, mielen, tunteen ja myös hengen tasoilla.

Biomekaaninen kraniosakraaliterapia on yleisemmin tunnettu hoitomuoto, joka toimii enemmän kehon tasolla. Näitä tekniikoita hyödynnän hieronnan yhteydessä hoitoa syventämään. 

Lempeä ja vaikuttava

Hermoston säätelyyn

Eheyden kokemuKSEEN

 

 

Biodynaaminen kraniosakraaliterapia

Biodynaaminen lähestymistapa korostaa ihmisen perimmäistä eheyttä ja terveyttä. Ajatuksena on, että kaikkien sairauksien taustalla on epätasapainotila jossakin päin ihmisen olemusta. Syvässä tyyneyden ja hiljaisuuden tilassa palautuminen tasapainoon on mahdollista ja systeemi voi järjestäytyä uudelleen kohti terveyttä. Syvä paraneminen voi tapahtua vain hiljaisuudessa.

BKST lähestyy kehoa ei-manipulatiivisesti, laajalla näkökulmalla, vahvistaen elinvoimaa, harmoniaa ja läsnäoloa. Hoito on hyvin kuuntelevaa ja tilaa antavaa.

BKST sopii kenelle tahansa, joka haluaa lisätä läsnäolon ja rauhan tunteita, kuunnella kehonsa viestejä ja tulla kuulluksi syvällä tavalla. Tasapainon ja harmonian lisääntyessä erilaiset kehon ja mielen ongelmat voivat löytää tien takaisin terveyden tilaan.

Joskus epätasapainotila on lähtöisin syntymästä tai kohtuajasta. BKST:n avulla saadaan yhteys niihin energioihin ja elämänvoimiin, jotka ovat ohjanneet kehomme rakentumista. Nämä samat voimat ovat edelleen liikkeessä ja ohjaavat elimistöämme jatkuvasti eheyttä ja terveyttä kohti. Myös syntymätraumoja voidaan hoitaa BKST:lla hyvin tuloksin.

Hoidon vaikutus voi tuntua välittömänä keveyden ja laajentumisen tunteena sekä läsnäolon syventymisenä. Hoidon aikana päästään syvään rauhan tilaan, jossa pelkoa ja stressiä ei ole. Siinä tilassa hermosto voi alkaa virittäytymään uudelleen kohti terveyttä. Monet kokevat myös jotain sanoilla vaikeasti kuvailtavaa pyhyyden tunnetta, kun he saavat yhteyden hiljaiseen, ajattomaan ulottuvuuteen itsessään.

BKST työskentelee kehon syvimmässä ytimessä, ja sillä voidaan vaikuttaa moniin vaivoihin ja oireisiin. Yleisesti hoidetaan mm. päänsärkyjä ja migreeniä, kroonisia selkä- ja niskavaivoja, hormonaalisia häiriöitä, unettomuutta, PMS-oireita, PTSD-oireita sekä syntymätraumoja. Sitä voidaan käyttää myös kroonisissa vaivoissa tukemaan paranemisprosessia ja vahvistamaan resursseja.  

Biodynaaminen kraniosakraaliterapia on kaikista kokemistani hoitomuodoista vaikuttavin. Tunnen syvää kiitollisuutta, että minulla on mahdollisuus tehdä tätä hoitoa työkseni, ja auttaa ihmisiä löytämään jotain, mihin heillä ei ehkä aiemmin ole ollut tietoista kosketusta.

Biomekaaninen kraniosakraaliterapia

KST on lempeä manuaalinen terapia, jossa keskitytään kehon kraniosakraalijärjestelmän tasapainottumiseen. Kraniosakraalijärjestelmä muodostuu ristiluun, selkärangan ja kallon alueen luista, lihaksista, kalvoista, nesteistä, rauhasista ja hermoista. Kraniosakraalijärjestelmä muodostaa toiminnallisen kokonaisuuden, joka tuottaa, kierrättää ja imeyttää aivo-selkäydinnestettä. Neste liikkuu selkäytimessä ja tämä liike aiheuttaa kraniosakraalipulssin.

Selkäydinnesteen pulssi on fysiologinen rytmi samoin kuin sydämen tai hengityksen rytmi. Tätä pulssia tunnustelemalla löydetään kehon systeemeissä olevia tukoksia ja epätasapainotiloja. Jos pulssi on estynyt, hidastunut tai muuttunut se voi johtaa kehon tai mielen häiriöihin. Hyvin hienovaraisilla manipulaatiotekniikoilla vapautetaan näitä esteitä ja autetaan kehoa kohti luonnollista tasapainotilaa.

Kraniosakraalijärjestelmän kautta vaikutetaan keskushermostoon. Hermosto kontrolloi ja ohjaa kaikkia kehon eri järjestelmiä, sisäelimiä, kudoksia ja solua. Kalvojärjestelmä ulottuu läpi koko systeemin solutasolle asti. Näihin järjestelmiin vaikuttamalla KST vaikuttaa muun muassa tuki- ja liikuntaelimistöön, umpieritys-, immuuni- ja ruoansulatusjärjestelmiin.

Mihin vaivoihin?

Kraniosakraaliterapia voi tarjota apua moneen vaivaan aina jännityksestä ja pelkotiloista unettomuuteen, kroonisiin kiputiloihin, vatsavaivoihin, stressiin ja purentaongelmiin. Esimerkkejä vaivoista, joihin kraniosakraaliterapiasta tyypillisesti haetaan helpotusta:

 • tuki- ja liikuntaelimistön vaivat ja kiputilat
 • krooniset niska- ja selkäkivut
 • skolioosi
 • purentaelimistön toimintahäiriöt (TMD, TMJ)
 • neurovaskulaariset tai immuunijärjestelmän toimintahäiriöt
 • migreeni ja päänsärky
 • koliikki
 • motoriset koordinaatiohäiriöt
 • leikkausten jälkeiset toimintahäiriöt
 • keskushermoston toimintahäiriöt
 • aivotärähdys ja traumaattiset aivovammat
 • Alzheimer ja dementia
 • autismi
 • selkäydinvammat
 • oppimisvaikeudet
 • fibromyalgia ja muut sidekudossairaudet
 • krooninen väsymysoireyhtymä
 • emotionaaliset vaikeudet
 • stressiin ja jännitykseen liittyvät ongelmat
 • traumaperäinen stressireaktio ja –häiriö (PTSD).

Share This