kehon hyvinvointia

akupunktio - hieronta - kraniosakraaliterapia

kraniosakraaliterapia-akupunktio-hieronta

millaista tukea kehosi kaipaa?

Keholla on uskomaton kyky uudistua ja parantaa itsensä. Joskus se kuitenkin tarvitsee siinä apua. Erilaisilla  hoidoilla annetaan antaa keholle ärsykkeitä, jotka aktivoivat kehon itseparantumisprosesseja ja saavat sen hakeutumaan kohti tasapainoa ja terveyttä.

Jo pelkkä rentoutuminen antaa keholle mahdollisuuden palautua. Syvässä rentoutumisessa olemme yhteydessä eheään ja vahingoittumattomaan osaan itsessämme. Koko olemuksemme saa mahdollisuuden järjestäytyä uudelleen kohti terveyttä ja kokonaisuutta.

Kivun hoito, asentovirheiden korjaus, jännitysten vapautuminen ja kudosten rentoutuminen  hieronnan tai akupunktion avulla mahdollistavat aineenvaihdunnan, verenkierron, nestekierron ja hermoston toiminnan tasapainottumisen. Kraniosakraalipulssin eli selkäydinnesteen liikkeen tasapainottaminen vaikuttaa samoihin alueisiin hienovaraisesti ja syvällisesti.

Biodynaamisessa kraniosakraaliterapiassa  ollaan yhteydessä elämää synnyttäviin, ylläpitäviin ja korjaaviin voimiin, jotka avaavat uusia ulottuvuuksia, meille molemmille. Syvin parantuminen tapahtuu näissä ulottuvuuksissa.

hoitotapani

tehdään sinulle sopiva hoito

Hieronta, akupunktio ja kraniosakraaliterapia ovat kaikki omalla tavallaan tehokkaita hoitomuotoja. Samoja ongelmia voidaan lähestyä usein kaikilla kolmella tavalla. Monesti nousee intuitiivinen tunne siitä, millä kannattaa aloittaa. Ehkä vielä tärkeämpää kuin hoitotekniikka on se, että hoitaja on sinulle sopiva ja löytyy yhteinen resonanssi.

Hoitotilanteessa käytän useita hoitotekniikoita. Mitä laajemmin ja useammasta näkökulmasta kehoa hoidetaan, sitä paremmat tulokset yleensä saadaan. Kehon asentovirheet ja kireydet vaikuttavat kineettisen ketjun kautta paljon laajemmalle alueelle kuin oireileva kohta.

Hoitotapani on kuunteleva ja kehoa kunnioittava. Teen hoidon kehosi ehdoilla, suostutellen ennemmin kuin pakottaen. Kraniosakraaliterapia erityisesti on opettanut herkkyyden ja keveyden yllättävän voiman.

Kraniosakraaliterapia on elämys!
Lue lisää omilta sivuiltani tai opettajani sivuilta.

Seuraava askel

Mitä sinä kaipaat juuri nyt?

Hieronta

Mindfulness

Meditaatio

Akupunktio

 

 

Henkinen ohjaus

Kraniosakraali
terapia

 

 ota yhteyttä

 

kokemuksia

miltä kranio tuntuu?

En ole ehkä koskaan elämässäni rentoutunut näin syvästi!
M.L., Tampere

Loistava hoitaja ja aivan upeat hoidot. Muutaman kerran kraniosakraaliterapiassa käynyt ja on kyllä mun suosikki hoito ikinä mistään!!!
Suosittelen lämpimästi ❤️❤️❤️
Sanna M, Tampere

Koen kraniohoidon auttavan suuresti kroppaani varastoimieni traumojen purkamisessa. Päätä käsitellessä lantio aukeaa jne. Aina tulee omia oivalluksia hoidossa, nyt edistytään suurin harppauksin, olen siis valmis luopumaan traumoistani, vihdoinkin. 2019 aloitettiin horstmanilla itsesabotoinnin poistoa, siitä siirryttiin kranioon. Kiitos Jaana, pitkä hoitosuhde takana, aina on apu löytynyt.
Sari L., Ylöjärvi

FAQ

usein kysyttyjä kysymyksiä

milloin hieronta ei sovi?

Näissä tilanteissa hierontaa ei suositella:

 • Akuutit tulehdukset

 • Laskimotukokset

 • Aktiivinen nivelreuma, lihasreuma tai kihti

 • Verenvuototauti

 • Iskeeminen kudos

 • Spastinen halvaus

 • Suurentuneet imurauhaset

 • Tuoreet vammat; avohaavat, lihasrevähdykset, ruhjevammat, luumurtumat

 • Akuutissa vaiheessa oleva syöpä

 • Kuume

 • Flunssa

 • Alkoholin- tai huumaavien vaikutusten alaisena oleminen tai krapula.

 

Kun hieronta ei sovi, sopiiko jokin muu?

Lähes aina voidaan tehdä Biodynaamista kraniosakraaliterapiaa. Myös akupunktio on useimmiten sovitettavisssa huomioiden pistevalinnat. Sydämentahdistimen kanssa se ei ei sovi yhteen. 

tekeekö hieronta kipeää?

Hieronnan pitäisi olla miellyttävä kokemus. Kommunikointia toki tarvitaan, jotta oikea voimakkuus löytyy. Hetkittäin voidaan mennä ns. ’makean kivun’ alueelle, mutta sielläkään ei olla kauaa. Tärkeintä on, että kehosi ei ala jännittymään otteiden voimakkuuden takia. 

 Jos hieronta epäilyttää, kokeile  lempeää kraniosakraaliterapiaa!

Keeping your body healthy is an expression of gratitude to the whole cosmos — the trees, the clouds, everything.

 – THICH NHAT HANH 

 

Share This