akupunktion tehosta

akupunktio

Written by admin

24.8.2023

Enemmän ja enemmän ihmiset osaavat hakeutua akupunktioon tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen takia. Mitä kaikkea sillä voidaan hoitaa? Tässä artikkelissa jaan esimerkkijä erilaisten vaivojen hoitamisesta ja akupunktion tehosta. 

Koulutettuna hierojana hoidan akupunktiolla luonnollisesti eniten tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja. 

Hermopinteet, iskias, käsien säteilykivut

Iskias-vaivoja, kuten muitakin hermopinnekipuja, voidaan hoitaa akupunktiolla usein hyvillä tuloksilla. Tilanteissa, jolloin esim. hieronta ei sovi tai ei ole tehokas hoitomuoto, akupunktioneulat ovat hyvä vaihtoehto. Niiden avulla voidaan laukaista kiputiloja, jännityksiä ja helpottaa hermopinteiden aiheuttamaa kipua ja tuntopuutoksia. Myös kolmoishermosäryn hoidossa on tullut hyviä tuloksia.

Lihasjännitys

Jännitysniska on yleinen vaiva stressistä kärsivillä ihmisillä. Lihasjännitykset missä päin kehoa tahansa helpottuvat akupunktion avulla. Ja silloin kun hierontaa voidaan tehdä, akupunktio yhdistettynä hierontahoitoon on todellinen tehoisku.

Rasitusvammat ja tulehdukset

Neuloilla voidaan vähentää tulehdusta, lisätä aineenvaihduntaa, vähentää turvotusta ja kipua ja siten nopeuttaa parantumista. Esimerkiksi tenniskyynärpäävaivat reagoivat neuloihin yleensä todella nopeasti, jäätynyt olkapää taas hitaammin.

Kulumat ja nivelongelmat

Kulumia neuloilla ei tietenkään korjata, mutta kulumista johtuvia kiputiloja voidaan helpottaa huomattavasti. Neuloilla voidaan parantaa aineenvaihduntaa nivelessä ja vähentää kipua.

Syvemmät sisäiset vaivat

Akupunktio on myös paljon muuta kuin tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoitomuoto. Paljon hoidetaan myös syvempiä vaivoja ja sairauksia. Joskus voidaan ratkaista koko ongelma, joskus voidaan lievittää oireilua.  Esimerkiksi hormonaaliset vaivat, kuukautishäiriöt, vaihdevuosioireet, allergiat, ruoansulatushäiriöt, migreeni ja astma ovat usein akupunktiolla hoidettuja vaivoja.

Stressi ja mieliala

Akupunktio voi auttaa myös stressin hoidossa, lievissä mielialaongelmissa ja uupumuksessa. Joskus paniikkihäiriökin voi olla sisäelinten energian epätasapainosta johtuvaa, ja akupunktio voi tukea tehokkaasti muuta hoitoa.

Lisää kirjoituksia, jotka saattavat kiinnostaa

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.

Share This